Σαμαρίνα

Όλα ξεκίνησαν από το μεράκι, το πάθος και την τέχνη του παππού Σωτήρη Μπίνα, του ιδρυτή και εμπνευστή του εργαστηρίου μας.

Με καταγωγή από την ορεινή Σαμαρίνα Γρεβενών, εγκαταστάθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Εδώ καταπιάστηκε με την τέχνη που γνώριζε καλύτερα από καθετί: να φτιάχνει τραχανά με όλη του τη μαεστρία και όλα τα μυστικά.

Σήμερα, τα παιδιά και τα εγγόνια του, έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της συνέχισης της παράδοσης, παρασκευάζοντας τα εξειδικευμένα προϊόντα μας σε περιορισμένες ποσότητες, με τα πιο αγνά υλικά της θεσσαλικής γης, χωρίς χρωστικές και συντηρητικά: τραχανά, χυλοπίτες, χυλοπιτάκι, κριθαράκι, κουσκούς , βίδες.

Επειδή όμως οι γευστικές και διατροφικές ανάγκες της εποχής είναι πιο απαιτητικές, παντρέψαμε την παράδοση με την σύγχρονη κουζίνα, δημιουργώντας νέες μοναδικές γεύσεις στα ζυμαρικά μας, αυξάνοντας τη διατροφική τους αξία. Ταλιατέλες, σούπες, κουσκούς από φρέσκα λαχανικά (σπανάκι, πιπεριά Φλωρίνης, ντομάτα, παντζάρι, τσουκνίδα) αλλά και έτοιμα μίγματα.